معاون استانداری کرمانشاه: کرمانشاه در زمینه تولید نخود یک “برند” است
"به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، دکتر هدایت حاتمی در نشست تخصصی بررسی و تدوین سند جامع نخود که با
سرپرست معاونت امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استانداری کرمانشاه گفت: کرمانشاه یک برند در زمینه تولید نخود است و باید راهکارهای چگونگی تبدیل کرمانشاه به پل صادرات این محصول بررسی شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، دکتر هدایت حاتمی در نشست تخصصی بررسی و تدوین سند جامع نخود که با حضور کارشناسان، صاحب نظران و جمعی از مسئولین مربوطه برگزار شد، مهمترین دغدغه این نشست را بررسی راهکارهای ترویج مصرف و تولید فرآورده های مختلف ازاین محصول پر اهمیت خواند و گفت: همه کارشناسان عقیده دارند ارزش غذایی نخود بسیار بیشتر از بسیاری از محصولاتی است که مصرف زیادی نیز دارند و از همین رو مهمترین دغدغه ما این است که مصرف و اهمیت آن ترویج شود و فرآورده های خاصی نیز از آن به بازار عرضه شود تا بعنوان محصولی پر مصرف درآید.
وی افزود: بسیاری از مردم هنوز از خواص و اهمیت غذایی این محصول که یکی از مهمترین محصولات کشاورزی استان کرمانشاه است که به کشورهای عراق، پاکستان و هندوستان صادر می شود بی خبرند و به همین منظور باید تبلیغات وسیعی برای ورود این محصول به سبد غذایی مردم انجام بگیرد.
حاتمی سپس بر توسعه دایره صادرات نخود استان تاکید و اظهار کرد: یکی از مهمترین اصول بازاریابی تشخیص ذائقه های غذایی و مصرفی در کشورهای دیگر است و از همین رو باید این مسئله در خصوص این محصول مهم نیز اجرایی شود و ذائقه غذایی مردم دیگر کشورها بخصوص اروپا را در مصرف نخود شناخت.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمانشاه در ادامه گفت: برای ترویج مصرف این محصول، باید تشکلهایی با ایفای نقش درست و واقعی بوجود آید و فعالیت کنند و از حالت ویترینی خارج شوند، بنابراین تا زمانی که ساختارها به هم نزدیک نشوند و یک تصمیم واحد برای تعیین راهکارهای ترویج مصرف نخود اتخاذ نگردد، نباید انتظار موفقیت چندانی را در این خصوص داشت.
حاتمی گفت: سند جامع نخود با دو رویکرد راهبردی و عملیاتی باید بزودی با یک دید ملی طراحی و همه بر روی آن کار و اظهار نظر کنند و قبل از این کار باید وضعیت تولید، حجم، مصرف، صادرات، کمیت و کیفیت، بسته بندی و…آن مشخص و کامل شود تا با استفاده از این اطلاعات بتوانیم تصمیم گیری درستی داشته باشیم و بهتر بتوانیم سند جامع نخود را طراحی کنیم.
وی افزود: صرفه اقتصادی رمز ماندگاری هر محصول تولیدی است و محصول نخود با توجه به جایگاهی که می تواند داشته باشد قادر است بسیاری از فرصت های اشتغال را نیز در زمینه های آزمایشگاه، ترویج، مربی، آموزش، بسته بندی، نرم افزاد و…بوجود بیاورد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، دکتر هدایت حاتمی در نشست تخصصی بررسی و تدوین سند جامع نخود که با حضور کارشناسان، صاحب نظران و جمعی از مسئولین مربوطه برگزار شد، مهمترین دغدغه این نشست را بررسی راهکارهای ترویج مصرف و تولید فرآورده های مختلف ازاین محصول پر اهمیت خواند و گفت: همه کارشناسان عقیده دارند ارزش غذایی نخود بسیار بیشتر از بسیاری از محصولاتی است که مصرف زیادی نیز دارند و از همین رو مهمترین دغدغه ما این است که مصرف و اهمیت آن ترویج شود و فرآورده های خاصی نیز از آن به بازار عرضه شود تا بعنوان محصولی پر مصرف درآید.
وی افزود: بسیاری از مردم هنوز از خواص و اهمیت غذایی این محصول که یکی از مهمترین محصولات کشاورزی استان کرمانشاه است که به کشورهای عراق، پاکستان و هندوستان صادر می شود بی خبرند و به همین منظور باید تبلیغات وسیعی برای ورود این محصول به سبد غذایی مردم انجام بگیرد.
حاتمی سپس بر توسعه دایره صادرات نخود استان تاکید و اظهار کرد: یکی از مهمترین اصول بازاریابی تشخیص ذائقه های غذایی و مصرفی در کشورهای دیگر است و از همین رو باید این مسئله در خصوص این محصول مهم نیز اجرایی شود و ذائقه غذایی مردم دیگر کشورها بخصوص اروپا را در مصرف نخود شناخت.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمانشاه در ادامه گفت: برای ترویج مصرف این محصول، باید تشکلهایی با ایفای نقش درست و واقعی بوجود آید و فعالیت کنند و از حالت ویترینی خارج شوند، بنابراین تا زمانی که ساختارها به هم نزدیک نشوند و یک تصمیم واحد برای تعیین راهکارهای ترویج مصرف نخود اتخاذ نگردد، نباید انتظار موفقیت چندانی را در این خصوص داشت.
حاتمی گفت: سند جامع نخود با دو رویکرد راهبردی و عملیاتی باید بزودی با یک دید ملی طراحی و همه بر روی آن کار و اظهار نظر کنند و قبل از این کار باید وضعیت تولید، حجم، مصرف، صادرات، کمیت و کیفیت، بسته بندی و…آن مشخص و کامل شود تا با استفاده از این اطلاعات بتوانیم تصمیم گیری درستی داشته باشیم و بهتر بتوانیم سند جامع نخود را طراحی کنیم.
وی افزود: صرفه اقتصادی رمز ماندگاری هر محصول تولیدی است و محصول نخود با توجه به جایگاهی که می تواند داشته باشد قادر است بسیاری از فرصت های اشتغال را نیز در زمینه های آزمایشگاه، ترویج، مربی، آموزش، بسته بندی، نرم افزاد و…بوجود بیاورد.