میانگین تولید نخود کشور 470 کیلوگرم در هکتار است.
رئیس هیأت مدیره شورای ملی نخود ایران در دومین جلسه هیأت رئیسه این شورا که با حضور رئیس بخش تحقیقات
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران به نقل از اتاق کرمانشاه، «ناصر مرادی» گفت: «بیشتر کشاورزان کشور از روش سنتی برای زراعت نخود استفاده میکنند، اما با دعوت از کشاورزان برای بازدید از مزارع نمایشی و نمونه که عملیات کاشت، داشت، و برداشت آنها به صورت مکانیزه انجام شده، میتوان باعث ترغیب هر چه بیشتر کشاورزان نسبت به کشت پاییزه و مکانیزه نخود شد.»
وی با بیان اینکه نخود کرمانشاه یکی از بهترین و مرغوبترین انواع نخود در ایران و سایر کشورها است، توضیح داد: «شورای ملی نخود ایران نیازمند همکاری و حمایت بخش تحقیقات کشاورزی و همچنین اساتید و دست اندرکاران فعال در این زمینه و همچنین سایر ارگانهای مرتبط است.»
«کیوان کاشفی» نماینده اتاق ایران در ترکیب شورای ملی نخود ایران و رئیس اتاق کرمانشاه نیز بیان کرد: «اتاق ایران دارای طیفهای مختلف و بسیار وسیعی از تشکلها در حوزه تجارت، صادرات، واردات، بخش صنعت، معدن و کشاورزی است و یکی از سیاستهای آن مستقل کردن هر یک از این تشکلها است.»
وی با بیان اینکه اکنون حدود 400 تشکل ثبت شده قانونی زیر نظر اتاق ایران فعالیت میکنند، توضیح داد: «پیش از این اتحادیه «صادرکنندگان نخود» در اتاق کرمانشاه تشکیل شده بود که با رایزنیهای صورت گرفته با اتاق ایران، این اتحادیه به «شورای ملی نخود ایران» تبدیل شد.»
«عادل جهانگیری» مسؤول بخش حبوبات معاونت مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کرمانشاه نیز اعلام کرد: «کرمانشاه از نظر سطح زیر کشت و تولید نخود کشور در جایگاه نخست قرار دارد و سطح زیر کشت نخود استان بین 150 تا 200 هزار هکتار است.»
وی ادامه داد: «در سالهای اخیر به علت به صرفه نبودن زراعت نخود برای کشاورزان، تمایلی به کشت این محصول وجود ندارد و همین مسأله باعث کاهش سطح زیر کشت نخود شده و بالا بردن عملکرد نخود در واحد سطح و کاهش هزینه ای مربوط به کاشت، داشت و برداشت راه حل این مشکل است.»
مسؤول بخش حبوبات معاونت مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کرمانشاه تغییر زائقه مردم در سطح کشور، فرآوری و صنایع تبدیلی نخود، ساماندهی تجارت نخود و خروج از سیستم سنتی، تشکیل بورس نخود با هدف کاهش هزینه معاملات، کاهش ریسک قیمت، افزایش سرعت انتقال اطلاعات بازار به تولید کننده و مصرف کننده، اصلاح ساختار بازار سنتی، بهبود کیفیت محصول، ایجاد مدیریت بحران، توسعه صادرات، تغییر الگوی کاشت، هدفمند کردن سیاست های حمایتی دولت در خصوص زراعت نخود، تأمین مالی تولیدکنندگان و حمایت از افراد یا تشکل هایی که از تولید تا مصرف نخود فعالیت دارند را از راهکارهای ساماندهی به تولید نخود برشمرد.
«رضا حقپرست» رئیس بخش تحقیقات غلات معاونت مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کرمانشاه نیز گفت: «باید فرهنگ غذایی مردم را طوری تغییر داد که در کشور از حبوبات به ویژه نخود استفاده بیشتری شود، زیرا نخود ارزش غذایی بالایی دارد.»
وی توضیح داد: «همه محصولات کشاورزی مقداری از ارسنیک خاک را جذب میکنند و زیادی این عنصر برای سلامتی انسان مضر است، اما نخود در میان سایر محصولات کمترین جذب ارسنیک را دارد و یکی از بهترین محصولاتی است که می تواند در کشاورزی پایدار نقش مهمی داشته باشد، زیرا باعث افزایش حاصلخیزی خاک میشود.»