نشست هیات مدیره شورای ملی نخود ایران و کارشناسان خبره کشاورزی، معاونت پژوهشی پارک علم و فناوری کرمانشاه، اعضای هیات علمی دانشگاه رازی، و اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم
ناصر مرادی در ابتدای جلسه ضمن تشکر از همراهی اعضا و رؤسای کمیسیون ها، کمیته ها و کارشناسان شورای ملی…
ناصر مرادی در ابتدای جلسه ضمن تشکر از همراهی اعضا و رؤسای کمیسیون ها، کمیته ها و کارشناسان شورای ملی نخود به بیان دستور جلسه و اهمیت بررسی موضوعات مطروحه و تشکیل جلسات متعدد تا حصول نتیجه مطلوب پرداخت. ناصر مرادی کمیسیون های شورای نخود را زراعت، مکانیزاسیون و تغییر فرهنگ غذایی غذایی برشمرد و عنوان کرد در این راستا نیازمند تشکیل کمیته های بیشتری با عناوین صنعت و اقتصاد نخود هستیم که با همفکری کارشناسان شورا این مهم تحقق خواهد یافت.
سیداکبر میره بیگی عضو هیات مدیره به نقش خبرگان کشاورزی در توسعه محصول نخود پرداخت و گفت: استفاده از افراد صاحب نظر و تجارب آن ها می تواند راهی برای رفع موانع و پیشبرد اهداف آتی باشد.
یداله باباخانی دیگر عضو هیات مدیره به روابط تجاری ایران و کشورهای همسایه و سایر کشورها در خصوص محصول نخود و اهمیت این موضوع در ارزآوری، ایجاد اشتغال و رفع مشکلات اقتصادی اشاره داشت و بهره گیری از نظرات و تجارب فعالان، تاجران و بازرگانان این حوزه در تحقق مسیر پیشرفت کشاورزی کشور را خائز اهمیت دانست.
مهندس روئین تن کارشناس کشاورزی در ابتدا از اقدامات انجام شده توسط شورای ملی نخود که باعث دلگرمی کشاورزان شده است تشکر و قدردانی کرد و اعمال سیاست گذاری درست در خصوص محصول نخود با وجود اینچنین پتانسیل بالایی از نظر تولید را ضروری دانست. وی ضمن اشاره به اهمیت کشت نخود، خواص نخود و اشتغال زایی بالای این محصول به تهیه و تدوین مجموعه ای از این اطلاعات در قالب یک کتابچه خبر داد و نقش صداو سیما و استفاده از آن را در خصوص اطلاع رسانی مهم برشمرد.
دکتر خوش خوی معاون پؤوهشی پارک علم و فناوری به اهمیت شورای نخود بعنوان یک تشکل ملی پرادخت و افزود بر این مبنا شورای نخود میتواندذ ترکیبی از افراد مختلف علمی و فرهیخته دانشگاهی و تحقیقاتی کشاورزی باشد. وی پیشنهاد اضافه شدن کمیسیون قیمت گذاری و اقتصادی را مطرح نمود.
همچنین به لزوم ارائه برنامه های یکساله از طرف رؤسای هر کمیسیون پرداخت. خوش خوی پیگیری و حمایت شورای نخود از طرح های تحقیقاتی که از سوی دانشگاه یا دیگر مراکز تحقیقاتی در زمینه نخود انجام میشود را مهم برشمرد.
وی افزود: صنعت نخود را باید بعنوان یک اکوسیستم متشکل از سازمان جهاد کشاورزی، سازمان نظام مهندسی، اتاق بازرگانی، مراکز تحقیقاتی، مراکز فناوری و نوآوری و پارک های علم و فناوری بدانیم.
دکتر سعیدی عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه حمایت از پایان نامه های دانشجویی با موضوع نخود را مهم عنوان کرد و عدم وجود نخود در اولویت تحقیقاتی و نبود حمایت های دولتی را بازدارنده دانست. وی به اهمیت فرآوری محصول نخود اشاره نمود و در ادامه افزود استفاده از دانش بومی و تجربه کشاورزان پیشرو در حل مسائل موجود راه گشا خواهد بود.
دکتر خرمی وفا عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه به موارد زیر اشاره نمود:1- لزوم آشنایی بیشتر کشاورزان با کشت پاییزه و چالش های آن 2- برقرای ارتباط با موسسه تحقیقات نیمه خشک هندوستان ICRISAT از طریق دانشجویان ایرانی و ۳- تشکیل کارگروه اقتصادی برای تقویت بنیه اقتصادی شورای نخود
دکتر گراوندی عضو هیات علمی معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور به ضرورت انتقال تاریخ کشت نخود از بهار به پاییز و رعایت اصول فنی به منظور افزایش تولید نخود استان پرداخت.
دکتر رستمی عضو هیات علمی معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور درمورد اهمیت مطالعات پژوهشی بویژه در حوزه به نژادی نخود پرداخت و کتابی که توسط گروه هیأت علمی تهیه شده است را معرفی نمود و در خصوص اهمیت انجام طرح فرآوری حبوبات که از سالهای پیش مطالعات آن آغاز شده و گام مهمی در پیشرفت و توسعه محصول نخود در استان خواهد بود سخن گفت.
طاهره سنجابی – شورای ملی نخود ایران