۱۰ فوریه برابر با ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ روز جهانی حبوبات گرامی باد.
روز ۱۰ فوریه برابر با ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ روز جهانی حبوبات گرامی باد. سازمان ملل برای اولین بار در…
روز ۱۰ فوریه برابر با ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ روز جهانی حبوبات گرامی باد.
سازمان ملل برای اولین بار در سال 2019 میلادی روز دهم فوریه (21 بهمن ماه ) را به عنوان روز جهانی حبوبات نام گذاری کرده است. این رویداد جهانی توسط سازمان ملل متحد برای ترویج مصرف، شناخت اهمیت و مزایای تغذیه ای حبوبات تعیین شده است. علاوه بر آن، سازمان ملل معتقد است که حبوبات نه تنها بعنوان ماده غذایی مورد مصرف اند، بلکه میتوانند به توسعه سیستمهای غذایی پایدار برای ریشهکن کردن گرسنگی و فقر در جهان کمک کنند. این یک استراتژی موثر برای دستیابی به برای توسعه پایدار است که هدف آن تقویت صلح جهانی و افزایش امنیت غذایی است.
حبوبات به دانه های خوراکی گیاهان غلاف دار متشکل از دانه های خوراکی خانواده بنشن از جمله انواع عدس، لوبیا، نخود و نخودفرنگی گفته می شود که در اشکال، انواع، اندازهها و رنگهای مختلف وجود دارند و بخش عظیمی از غذاهای سراسر جهان را تامین می کنند. محبوبترین و پرمصرفترین انواع حبوبات، لوبیا، نخود و عدس هستند. آنها مملو از مواد مغذی بوده و میزان پروتئین بالایی دارند، بهویژه در مناطقی که گوشت و لبنیات از نظر فیزیکی یا اقتصادی در دسترس نیست، منبع ایدهآلی از پروتئین هستند. حبوبات دارای چربی کم و سرشار از فیبر محلول هستند که می تواند کلسترول را کاهش داده و به کنترل قند خون کمک کنند.
از سوی دیگر حبوبات قابلیت عجیبی در تثبیت نیتروژن اتمسفر در خاک دارند. همچنین نقش این گیاهان در افزایش بهره وری خاک، افزایش انعطاف پذیری سیستم های کشاورزی موجب بهبود زندگی کشاورزان در مناطق کم آب فراهم کنند زیرا حبوبات با نیاز آبی کم می توانند تاثیر خشکسالی و بلایای مرتبط با آب و هوا به طرز قابل چشمگیری کاهش داده و قابل تحمل می نماید.
روابط عمومی شورای ملی نخود ایران