نشست راهبردی شورای ملی نخود ایران؛ گامی بلند در مسیر ارتقای امنیت غذایی و توسعه پایدار

تاریخ انتشار:
20 فوریه 2026
دیدگاه ها:
جلسه 29

برگزاری نشست راهبردی شورای ملی نخود ایران با محوریت برنامه‌ریزی یکساله و ترویج مصرف نخود و حبوبات به گزارش روابط…

برگزاری نشست راهبردی شورای ملی نخود ایران با محوریت برنامه‌ریزی یکساله و ترویج مصرف نخود و حبوبات

به گزارش روابط عمومی شورای ملی نخود ایران، نشست تخصصی این شورا با حضور رئیس، دبیر، اعضای هیات مدیره و مسئولین کمیسیون های تخصصی، روز چهارشنبه ۲۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۴ در فضایی صمیمی و رو به جلو در محل سالن جلسات شورا برگزار شد.

در ابتدای جلسه ناصر مرادی رییس شورای ملی نخود ایران، ضمن خوش‌آمدگویی به اعضاء  و تبریک به مناسبت حضور جناب آقای دکتر فردین رنجبر به عنوان مسئول جدید کمیته مکانیزاسیون، ابراز امیدواری کردند که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و اجرایی اعضا، افق‌های تازه‌ای پیش روی توسعه کشت و صنعت نخود در کشور گشوده شود.

در ادامه، جلسه با محوریت ارائه و بررسی برنامه‌های راهبردی یکساله کمیسیون ها ادامه یافت و هر یک از مسئولین، چشم‌انداز و نقشه راه کمیته متبوع خود را ترسیم نمودند:

  • کمیته مشارکت مردم در امنیت غذایی (دکتر رضا حق‌پرست): بر ضرورت پیوند میان دانش تغذیه و سلامت عمومی تأکید کرد و از برنامه‌ریزی برای تعامل سازنده با جامعه پزشکی کشور در راستای ترویج مصرف نخود و حبوبات به عنوان کلید طلایی ارتقای امنیت غذایی خبر داد.

  • کمیته توسعه، ترویج و آموزش (دکتر بیتا عباسی): با نگاهی به آینده‌سازان این مرز و بوم، بر عقد تفاهم‌نامه همکاری با وزارت آموزش و پرورش تأکید نمود تا از مجرای آموزش معلمان و دانش‌آموزان، فرهنگ مصرف حبوبات و تغذیه سالم به عنوان یک سبک زندگی پایدار در جامعه نهادینه شود.

  • کمیته زراعت (دکتر محسن سعیدی): بر بهره‌وری، افزایش عملکرد در واحد سطح و حمایت از کشاورزان به عنوان ارکان اصلی زنجیره تولید تأکید کرد.

  • کمیته بازرگانی و تجارت (مهندس عرفان حیدری): از برنامه‌های توسعه بازارهای هدف و ایجاد جایگاه رقابتی برای نخود ایران در عرصه تجارت regional و بین‌المللی سخن گفت.

  • کمیته علمی (دکتر شهاب خوش‌خوی): بر لزوم پژوهش‌های کاربردی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در فرآوری و افزایش ارزش افزوده نخود تأکید نمود.

  • کمیته مکانیزاسیون و ماشین آلات کشاورزی(دکتر فردین رنجبر): نیز با نگاهی به توسعه کشاورزی دقیق، بر مکانیزه کردن فرآیندهای کاشت، داشت و برداشت به عنوان راهبردی برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری تأکید کرد.

در پایان این نشست، بر هماهنگی و همافزایی هر چه بیشتر میان کمیته‌ها تأکید شد و مقرر گردید برنامه‌های راهبردی تفصیلی با جزئیات اجرایی و شاخص‌های ارزیابی مشخص، برای تدوین نقشه راه یکپارچه شورا تدوین شود.

این جلسه  با یادآوری مسئولیت خطیر شورا در توسعه زنجیره ارزش نخود و ارتقای جایگاه این محصول ارزشمند در سبد غذایی خانوار ایرانی به کار خود پایان داد.

 

 

1 دیدگاه

  1. فریدون یاوری 21 فوریه 2026 در 14:30

    با سلام
    از ابتدای سال‌جاری صادرات نخود ممنوع شد، در حالیکه همچنان نخود در سبد غذایی جایگاه لازم را ندارد و از طرف دیگر مطابق آمار و داده های موجود تولید آن از اضافه تولید در کشور برخوردار است، اما متاسفانه نه تنها صادرات آن ممنوع شده بلکه دولت اقدام به واردات نخود روس و ترکیه نموده است ، این در حالی است که غالب نخود کاران پس از برداشت نخود زمین را به کشت گندم اختصاص میدهند که از نظر علم کشاورزی بهترین تصمیم است، جریان قیمت گذاری دستوری ( بخوانید تحمیلی) گندم را همگان میدانند، دست دولت در جیب کشاورز است تا سوبسید نان نود میلیون نفر جمعیت کشور را از جیب کشاورز پرداخت نماید.خیلی جالب است قیمت گندم را باید دولت تعیین کند، گندم باید به دولت فروخته شود ، هر زمان هم دوست داشت بهای آن را پرداخت کند. به نظر شما ظلم از این بالاتر…..

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

جلسه

جلسه هیأت‌مدیره شورای ملی نخود ایران با محوریت بررسی برنامه‌های اجرایی و توسعه‌ای برگزار شد

دیدار تحجار

دیدار صادرکنندگان و تجار فعال، با رئیس شورای ملی نخود ایران پس از رفع ممنوعیت صادرات آخال حبوبات

خبر فنی حرفه ای

گامی تازه در توسعه مهارت‌آموزی تخصصی؛ همکاری شورای ملی نخود ایران و فنی‌وحرفه‌ای کرمانشاه

ازادی اخال

««با پیگیری‌های شورای ملی نخود ایران؛ صادرات آخال حبوبات آزاد شد»»

خبر مجمع عمومی 1405

مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده شورای ملی نخود ایران برگزار شد