رئیس شورای ملی نخو د ایران: لزوم توجه به تنظیم بازار و نوسان قیمت نخود و حمایت از تولید داخل

تاریخ انتشار:
10 مارس 2016
دیدگاه ها:
Image-News200

ناصر مرادی در جلسه کمیته فنی حبوبات ضمن معرفی شورای ملی نخود و ارائه گزارشی از اقدامات این شورا بیان

رئيس شوراي ملي نخو د ايران: لزوم توجه به تنظيم بازار و نوسان قيمت نخود و حمايت از توليد داخل

اين شورا با شركت در جلسات متعددي كه در وزارت جهاد كشاورزي در محل معاونت امورزراعت در خصوص توجه به حبوبات ديم و با عنوان كميته فني حبوبات ديم كشور(نخود و عدس) تشكيل گرديده است، در صدد تلاش براي رفع موانع و مشكلاتي است كه بر سر راه اين محصول از تهيه بذر، آماده سازي زمين، كاشت، داشت، برداشت، نگهداري، فراوري ونيز قيمت هايي كه در بازار براي خريد اين محصول از كشاورزان نخودكار وجود دارد. طي اين جلسات تاكيد شد كه در زمينه معرفي ارقام ولاين هاي اصلاح شده نخود وارقام مناسب براي فراوري برنامه ريزي هايي صورت پذيرد. همچنين ارقام وارداتي اين محصول و وضعيت كشت آن مورد توجه قرار گرفت.

ناصر مرادي در جلسه كميته فني حبوبات ضمن معرفي شوراي ملي نخود و ارائه گزارشي از اقدامات اين شورا بيان كرد در حال حاضر در زمينه برداشت مكانيزه نخود مشكلاتي وجو دارد، و براي مرتفع كردن آن لازم است ماشين آلات مناسب برداشت نخود تهيه و در اختيار كشاورزان قرار گيرد.وي عنوان كرد در خصوص ماشين آلات برداشت نخود پيگيري ها و اقدامات لازم را انجام خواهند داد.
 رئيس شوراي ملي نخود ايران لزوم توجه به تنظيم بازار و نوسان قيمت نخود و حمايت از توليد داخل را خواستار شد. همچنين با اشاره به اين موضوع كه يكي از مشكلات كشاورزان نخود كار مرحله داشت آن و اقداماتي است كه بايد براي افزايش بهره وري طي اين مرحله انجام گيرد، در زمينه تآثير علف كشها و تدارك و ارائه سموم علف كش جديد نخود، انجام تحقيقات و پيگيري هاي بيشتر را لازم دانستند.
كاوه خاكسار مدير كل امور غلات و محصولات اساسي اظهار داشت: اميدواريم با اجراي اقتصاد مقاومتي افزايش صددرصدي در ضريب خوداتكايي حبوبات داشته باشيم. نخود و حبوبات جايگاه خوبي در صادرات دارد و لازمست با همكاري همه مسئولين در بخش هاي اجرا، آموزش و ترويج و تحقيقات و بخش خصوصي شاهد افزايش توليد، صادرات و خوداتكايي در توليد نخود باشيم. علي سعيدي نيز با ارائه آمارهايي از سطح زير كشت و توليد و عملكرد حبوبات ديم استانها و نيز پروژه هاي طرح اقتصاد مقاومتي ارائه نمود.
دكتر صباغ پور در خصوص اهميت وجايگاه حبوبات ديم در پايداري توليد غلات، لزوم بومي سازي ادوات و ماشين آلات كشاورزي ويژه حبوبات، ارزيابي سموم علف كش،آموزش بهره رداران و توليد ارقام جديد و مقاوم مطالب مبسوطي بيان نمود و رقم نخود ثمين را به عنوان يك رقم جديد براي كشت بهاره معرفي كرد.
دكتر آخوندي در خصوص نحوه فعاليت شركت تعاوني نخود پزان ممقان مطالبي ايراد و ادامه داد كه اين شركت در صورت توليد ارقام نخود مناسب براي فراوري نخودچي آمادگي دارد كه ارقام مورد نياز خود را از از داخل كشور تهيه كند و لازمست در اين زمينه كارهاي تحقيقاتي انجام شود.
علي سعيدي نيز خواستار مشاركت جدي تمامي دست اندركاران بخش اجرا و تحقيقات در رسيدن به اهداف طرح اقتصاد مقاومتي حبوبات شد.
دكتر موسوي ضمن ارائه گزارش از سموم علف كش رايج در كشورهاي جهان و مطالعات انجام شده در داخل كشور اظهار داشت كه لازمست واردات و ثبت سموم علف كش جديد صورت پذيرد.
مهندس حامدي اجراي كشت پايلوت نخود براي اولين بار در استان و دعوت براي ترويج كشت هاي پاييزه و نتظاري را از فعاليت هاي شاخص در زمينه حبوبات عنوان نمود.
مهندس ببري ضمن ارائه گزارشي از اين نوع كشت اظهار داشت كمباين برداشت حبوبات يك حلقه سي دي و پروژه تحقيقاتي است. مهندس پيرزاده نيز به مشكلات اين نوع كشت در استان لرستان اشاره نمود.
مهندس محمد نيا نيز عنوان كرد سطح زير كشت انتظاري در پاييز امسال دو برابر مقدار ابلاغي آن بوده است. مهندس زارع تالي ضممن ارائه تشكيل كلاس هاي آموزشي با همكاري مركز تحقيقات استان را بيان نموده و كمبود بذور اصلاح شده و ارقام مناسب و نبود ادوات و ماشين آلات  را از مشكلات استان دانست.
 پرويزي فر معاونت امور زراعت ضمن ارائه گزارشي از وضعيت كشت هاي پاييزه و انتظاري، كمبود اعتبارات،ماشين آلات حبوبات، توجه به افزايش مصرف سرانه نخود و تنظيم نوسان قيمت نخود  را از مشكلات كشت اين محصول در استان بيان نمود.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

همایش

برگزاری همایش «تغذیه و اقلیم» در کرمانشاه

88888

ناصر مرادی: قیمت اصلاح‌شده خرید تضمینی گندم هنوز اعلام نشده است / قیمت تضمینی گندم بر الگوی کشت اثرگذار است

222

یکصد و چهارمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمانشاه با حضور دکتر قائم‌پناه برگزار شد

گفتگو

بررسی چالش‌های تجار قصرشیرین و سرپل‌ذهاب در جلسه کارشناسی شورای گفت‌وگو

جلسه شورای گفتگو

نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کرمانشاه با حضور نایب رییس اتاق بازرگانی و رییس شورای ملی نخود ایران با محوریت “معدن” برگزار شد