معرفی دو رقم نخود «طلیعی» و «جهانگیر» توسط مشاور و عضو کمیته علمی شورای ملی نخود و انجمن حبوبات ایران
درخشش دانش ایرانی در توسعه ارقام مقاوم و پرمحصول نخود: معرفی دو رقم جدید نخود با…
درخشش دانش ایرانی در توسعه ارقام مقاوم و پرمحصول نخود: معرفی دو رقم جدید نخود با ویژگیهای برجسته توسط دکتر عادل جهانگیری
در جلسه رسمی مورخ ۲۶ شهریور ۱۴۰۴ کمیته معرفی ارقام مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر کشور، دو رقم جدید نخود با نامهای “طلیعی” و “جهانگیر” با موفقیت معرفی و تأیید شدند. این ارقام نوین حاصل سالها تلاش پژوهشی و میدانی دکتر عادل جهانگیری، عضو کمیته علمی و مشاور شورای ملی نخود ایران و عضو هیأت علمی معاونت مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم (سرارود) میباشند.
⸻
🌱 ویژگیهای برجسته ارقام “طلیعی” و “جهانگیر”
ارقام معرفیشده دارای مجموعهای از خصوصیات زراعی و زنجیرهای ممتاز هستند که آنها را به گزینهای برتر برای توسعه کشت نخود در مناطق مختلف کشور، بهویژه مناطق معتدل و نیمهگرمسیری، تبدیل کردهاند:
• عملکرد بالا در شرایط دیم و نیمهآبی
• دانه درشت و بازارپسند برای افزایش ارزش اقتصادی
• مقاومت بالا به بیماریهای رایج نخود از جمله آنتراکنوز و پوسیدگی ریشه
• پابلندی مناسب که امکان برداشت مکانیزه را فراهم میسازد
• سازگاری عالی با کشت پاییزه در اقلیمهای معتدل و نیمهگرمسیری ایران
این ویژگیها، ارقام طلیعی و جهانگیر را نهتنها از لحاظ عملکرد کمی، بلکه از نظر کیفیت، ماندگاری، و صرفهجویی در هزینههای تولید، در سطح بالایی قرار دادهاند.
⸻
🔬 نقش پژوهشهای بومی در امنیت غذایی
دکتر جهانگیری با بهرهگیری از ظرفیتهای بومی، اقلیمی و تحقیقاتی کشور، موفق شده است دو رقم نخود را به مرحله معرفی ملی برساند؛ دستاوردی که نشان از توانمندی بالای جامعه علمی کشور در پاسخ به نیازهای راهبردی بخش کشاورزی و ارتقاء امنیت غذایی دارد.
شورای ملی نخود ایران ضمن تبریک این دستاورد ارزشمند، مراتب تقدیر خود را از تلاشهای مستمر و علمی دکتر جهانگیری ابراز داشته و امیدوار است این ارقام جدید نقش مهمی در ارتقای بهرهوری و توسعه پایدار زنجیره نخود در کشور ایفا کنند.
⸻
📌 روابط عمومی شورای ملی نخود ایران
📅 انتشار: ۲۶ شهریور ۱۴۰۴
🌐 www.iranchickpea.ir
📞 تماس با ما: info@iranchickpea.ir